


Omena-puolukkakukko – ihanan rapea eikä yhtään liian makea!
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Omena-puolukkakukko herkullinen ja hapokas jälkiruoka. Rapea ruiskuori kätkee sisäänsä juuri sopivan makean omena-puolukkatäytteen. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa ja nauti!
Reseptin ainekset
4-6 annosta
Omena-puolukkakukko
4 dl
ruisjauhoja
1 dl
sokeria
200 g
voita
3 dl
omenoita kuutioituna (noin 2 omenaa)
3 dl
puolukoita
¾ dl
perunajauhoja
¼ dl
sokeria
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Omena-puolukkakukko valmistuu näin:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita ruisjauhot ja sokeri keskenään. Sulata voi ja sekoita jauho-sokeriseokseen.
- Sekoita omenakuutiot ja puolukat keskenään. Lisää perunajauhot ja sekoita.
- Vuoraa noin 20 x 30 -senttinen uunivuoka taikinalla. Jätä neljäsosa taikinasta kanneksi. Kumoa omena-puolukkaseos vuokaan ja taputtele lopusta taikinasta kukolle ohut kansi.
- Kypsennä omena-puolukkakukkoa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat